Το πόση ικανοποίηση νιώθω όταν δημιουργώ πρωτότυπες, πρακτικές και νόστιμες λιχουδιές δεν περιγράφεται.
Μέσα από απλά καθημερινά υλικά, που με λίγη φαντασία συνιστούν σπάνιες μαγειρικές εκπλήξεις. Πρόσφατα γνωρίσατε εδώ, μέσα από τη στήλη μου στο Έμβολος, τα onion rings (χρυσά κρεμμυδοδαχτυλίδια) στο τηγάνι. Αλλά γιατί όχι και στον φούρνο; Ακολουθείστε τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε, ίσως πιο πολύ και από την προηγούμενη παραλλαγή της.
Onion rings στο φούρνο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
Σε ένα μπολ:
2 κ.σ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
γλυκιά πάπρικα
Σε άλλο μπολ:
κορν φλέικς (αλεσμένα στο μούλτι)
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Βουτάμε τις ροδέλες στο πρώτο μίγμα και έπειτα στο δεύτερο όπου πανάρουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Τα τραγανά μας «δαχτυλίδια» σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται αρμονικά με μαγιονέζα (εγώ την έκανα λίγο καυτερή, γούστα είναι αυτά).
Καλή όρεξη!