Ένα ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και πρωινό με φρέσκα σπαράγγια που είναι στην εποχή τους.
Προτιμάμε βιολογικά αυγά για να έχουμε όλα τα θρεπτικά οφέλη. Ήμουν τυχερή γιατί δοκίμασα αυτή την ομελέτα της Ειρήνης με σπιτικά αυγά από τις κοτούλες της οπότε η ομελέτα ήταν απίθανη…
Μπορείτε να πασπαλίσετε την ομελέτα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
Δίπλα στην ομελέτα μου σερβίρισε και αυτά τα αυθεντικά σπιτικά λουκάνικα… με μπόλικο θρούμπι, μια πανδαισία γεύσεων.
Ομελέτα με σπαράγγια
Από την Ειρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα, Μύκονος
Yλικά
4 αυγά
Σπαράγγια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε ελαφρά τα φρέσκα σπαράγγια και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε μπολ χτυπάμε με το πιρούνι τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε την ομελέτα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα και από την πλευρά και σερβίρουμε.