Καλημέρα αγαπητοί φίλοι και φίλες του Έμβολος. Σήμερα θα αφήσω ελεύθερη τη φαντασία μου να ..καλπάσει και θα σας δείξω μία συνταγή που δεν έχετε δει ποτέ σας. Μια εξωτική γεύση στο πιάτο σας.
Οι καπουτσίνοι είναι φυτά που τα άνθη και το κοτσάνι τους τρώγονται και έχουν μια πικάντικη, ελαφρώς καυτερή και στυφή γεύση.
Είπα λοιπόν να φτιάξω κάτι διαφορετικό με αυτή τη βάση, μιας και η τέχνη της μαγειρική χρειάζεται μεράκι και αρκετή φαντασία.
Ομελέτα με καπουτσίνους.
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Αβγά (ανάλογα την ποσότητα που θα κάνουμε. Εδώ έβαλα 3 χωριάτικα)
Καπουτσίνους (φωτο)
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κάνουμε την μίξη όλα μαζί και αλείφουμε βούτυρο στο τηγάνι μας.
Κάνουμε την ομελέτα κανονικά όπως ξέρουμε, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Για μια μπυρίτσα είναι το καλύτερο συνοδευτικό. Κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο που θα εκπλήξει ευχάριστα τους συνδαιτυμόνες σας.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος!