Ο Λούλης, ο… πρωθυπουργός Στουρνάρας and the great imagination του ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γιάννης Λούλης υπήρξε κορυφαίος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, τόσο στην πορεία του προς το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και σε αρκετό χρονικό διάστημα της περιόδου  που έμεινε εκεί.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσοι εντρυφούν στα της πολιτικής γνωρίζουν ότι τέσσερις  ήταν οι πιο στενοί συνεργάτες του, που τους άκουγε περισσότερο.  Άρης Σπηλιωτόπουλος, Γιάννης Λούλης,  Προκόπης Παυλόπουλος και Πέτρος Μολυβιάτης! Κατά διαβολική σύμπτωση, πλην του Μολυβιάτη, όλοι οι άλλοι «αγάπησαν» αργότερα τον Αλέξη Τσίπρα!  Ο Λούλης, μάλιστα, από επικοινωνιακός εμπνευστής της πορείας του Καραμανλή προς τον «Μεσαίο χώρο», της έντασης με τους χαρακτηρισμούς «αρχιερέας της διαπλοκής» για τον Σημίτη ήταν κι ο άνθρωπος που είπε την περίφημη φράση περί «φθαρμένου ρούχου» αναφερόμενος στο κόμμα της ΝΔ.

Πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία,  πέρασε πάλι το κατώφλι της Κουμουνδούρου κι έγινε και επικοινωνιακός σύμβουλος του Τσίπρα, κατά πώς έλεγαν τα ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου. Με επιμονή Δραγασάκη και Καρτερού, μπήκε στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο. Μάλιστα επειδή τότε συνεργαζόταν με την εφημερίδα «Ημερησία» του Μπόμπολα, έγραφε ύμνους για τον χαρισματικό ηγέτη της Αριστεράς! Κι είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (2014), τον αποθέωνε μέσω του συγκροτήματος Μπόμπολα για το… συγκροτημένο του λόγο κι αφήγημα!

Σήμερα λοιπόν, ο Λούλης τα έβαλε με τον Τσίπρα. Τον επικρίνει ισχυριζόμενος ότι δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί με αποτέλεσμα να αυτοχειριαστεί! Ουσιαστικά δηλαδή, τον «τέλειωσε» και έδειξε… Ανδρουλάκη! Τον οποίο αποκάλεσε  «the new kid in town» (το νέο παιδί στην πόλη).

Τα λόγια Λούλη, ήρθαν να προστεθούν στις φωνές όσων πολιτικών αναλυτών ισχυρίζονται ότι ο Τσίπρας είχε μικρό πολιτικό βάρος που μπορούσε να λειτουργήσει ΜΟΝΟ στις ειδικές συνθήκες της περιόδου της κρίσης. Κι υπό το βάρος της πολιτικής ελαχιστότητας, της σωρείας των λαθών του αλλά και της κάκιστων επιλογών του σε συνεργάτες και πολιτικές, έχει ξεκινήσει τη διαδρομή προς την αποκαθήλωση.  Ξέρει άλλωστε ότι οι επόμενες εκλογές θα τον βρουν ηττημένο.

Την ίδια ώρα, είναι οξύμωρο το γεγονός ότι οι στενοί πολιτικοί φίλοι του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθούν να βαυκαλίζονται και να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρός του θα «καταπιεί» τον Ανδρουλάκη και μετά έχει του χεριού του τον Μητσοτάκη! Αυτά λένε, αυτά φαντασιώνονται.

Ακατανόητο! Πολύ περισσότερο όταν για να γίνει αυτό πρέπει να προσπεράσει τον «κανένα» στο δημοσκοπικό ερώτημα περί κατάλληλου πρωθυπουργού! Ταυτοχρόνως δε να «καταπιεί» το… «νέο παιδί της πόλης» που άρχισε να τριγυρίζει στον πολιτικό του χώρο. Κι όσο ο Ανδρουλάκης συνεχίζει το βιολί όλης της πολιτικής του διαδρομής του –δηλαδή σιωπή ή μεσοβέζικα λόγια- δύσκολα θα τον αντιμετωπίσει ο Τσίπρας με την μοναδική ατζέντα που διαθέτει, ήτοι τον οξυμένο πολιτικό λόγο και το πεζοδρόμιο.

Προσέξτε: Η όξυνση που καλλιεργεί ο Τσίπρας έχει πια κι άλλο στόχο: να διαψεύσει τον Λούλη και να διατηρήσει τη   συσπείρωση στην Κουμουνδούρου ή την αποφυγή αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου η πτώση του Μητσοτάκη! Κι ότι τότε, το επιχειρηματικό κατεστημένο θα επιβάλλει νέο πρωθυπουργό. Ειδικά μετά την απλή αναλογική, Που δεν θα μπορεί να είναι άλλος από τον Τσίπρα! Αυτό το σενάριο η Κουμουνδούρου το διακινεί από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού. Μ’ αυτό έχει «μπολιάσει» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα κρατά σε εγρήγορση. Επιπλέον δε τους λέει ότι θα αντισταθεί σφόδρα στις επιδιώξεις των μεγαλοεπιχειρηματικών κύκλων για να δικαιώσει το λαό! Κι ότι δεν θα δεχθεί πρωθυπουργό τον … Στουρνάρα ή τον … Μαργαρίτη Σχοινά! Κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκατανεύσει ΜΟΝΟ αν είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας!!

Φυσικά, το θέμα δεν έχει τεθεί καν αλλά στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι διαθέτουν great imagination και δεν τους νοιάζει αν καθίστανται ανταγωνιστές του Σεφερλή…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2022
Επόμενο άρθροΠέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.