Ο Κουφοντίνας τους γυρίζει μπούμερανκ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η αρχική παρέμβαση της συνηγόρου του φονιά που ουσιαστικά εγκάλεσε τους συγγενείς των δολοφονημένων ότι τον υβρίζουν όταν τον αποκαλούν δολοφόνο, ασφαλώς προκάλεσε και εκείνους και το δημόσιο αίσθημα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μα η επόμενη παρέμβασή της συνηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, έδειξε ξεκάθαρα πού στοχεύει ο ίδιος και τι είδους εκβιασμό κάνει. Η συνήγορός του, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης επικαλούμενη ….λόγους ασφαλείας του κράτους!!!  «Να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό» ανέφερε, «για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής».

Καταλαβαίνετε; Ψυχρή και ωμή απειλή κι εκβιασμός. Δεν μου κάνεις ότι θέλω, θα δεις τι θα πάθεις…  Η συνήγορος του φονιά και πολυισοβίτη αφήνει να εννοηθεί ότι διακινδυνεύεται η διασάλευση της δημόσιας τάξης και απειλείται η κοινωνική ειρήνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον Κουφοντίνα, επικαλούμενη εμμέσως τις πορείες που διοργανώνονται σε καθημερινή βάση για τον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη».

Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η δήλωση και πόση ντροπή;  Και πόσο αδειάζει τους υποστηρικτές του για … ανθρωπιστικούς λόγους; Και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων του τρομοκράτη –δολοφόνου και το ρεζίλεμα της Πολιτείας, προκειμένου μη χαθεί μια ζωή;  Και πόσο προσβάλλει όλη την ευνομούμενη κοινωνία και κυρίως εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από το πιστόλι του;

Μα δεν είναι μόνο αυτά. Στην πρόσφατη έρευνα της MRB, σχεδόν το 70% της κοινωνίας καλεί την κυβέρνηση να μην κάνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα, ανεξάρτητα από την έκβαση της υγείας του, το 14,6% δηλώνει άγνοια και μόλις το 15,5% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα Κουφοντίνα. Μάλιστα, στην ίδια μέτρηση, το 60,5% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα και αντίστοιχα το 60,4% αποτιμά αρνητικά τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, τζίφος, μπούμερανγκ για την Κουμουνδούρου που έπαιξε υποκριτικά το χαρτί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του δολοφόνου, χωρίς να σκεφτεί κανένας ότι αποτελεί μισητό πρόσωπο.  Μπούμερανκ και για τον Τσίπρα που του καταλογίζεται η αναρχία στους δρόμους κι ειδικά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που όπου διαδήλωση για τον Κουφοντίνα μέσα κι εκείνη!

Η ιστορία με τον Κουφοντίνα δεν βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η στήριξη σε μια χούφτα «κουφοντινάκια» που αλαλάζουν καθημερινά στους δρόμους.  Πολύ απλά επειδή η   Πολιτεία δεν μπορεί πια να είναι αιχμάλωτη της λογικής «ή μας κάνετε το κέφι ή καίγεται η Αθήνα»! Ούτε κανένας Τσίπρας, Λάμπρου, Κούρτοβικ, Δρίτσας, Μπαλάφας κι όποιος άλλος ιδεοληπτικός μπορεί να ωθούν το κράτος σε θεσμικό εξευτελισμό. Δεν είμαστε όλοι μέσα στο τούνελ του παραλογισμού της Αριστεράς…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 6 Μαρτίου 2021
Επόμενο άρθροΔίπλωμα ΙΧ και για δίκυκλο
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.