Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Ο Μπογδάνος και άλλα μιντιακά υποπροϊόντα

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει).

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Ο Μπογδάνος και άλλα μιντιακά υποπροϊόντα

Υποπροϊόν: Μια ουσία ή αντικείμενο που προκύπτει από διαδικασία παραγωγής, πρωταρχικός σκοπός της οποίας δεν είναι η παραγωγή αυτού του στοιχείου, μπορεί να θεωρείται ότι δεν συνιστά απόβλητο όπως αναφέρεται στο άρθρο 3, παράγραφος 1, αλλά υποπροϊόν μόνον εάν πληρούνται οι ακόλουθοι όροι:

α) είναι βέβαιη η περαιτέρω χρήση της ουσίας ή του αντικειμένου,

β) η ουσία ή το αντικείμενο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν απ’ ευθείας χωρίς άλλη επεξεργασία πέραν της συνήθους βιομηχανικής πρακτικής,

γ) η ουσία ή το αντικείμενο παράγεται ως αναπόσπαστο μέρος μιας παραγωγικής διαδικασίας, και

δ) η περαιτέρω χρήση είναι σύννομη, δηλαδή η ουσία ή το αντικείμενο πληροί όλες τις σχετικές απαιτήσεις περί προϊόντων και προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας για τη συγκεκριμένη χρήση και δεν πρόκειται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία. – ξεκινώ με τον ορισμό που δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.

Μεγάλο πράμα οι παρανοήσεις! Κάνουν δύσκολη τη ζωή μας.
Στην πολιτική δε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά αφού οι παρανοήσεις εκεί, αφορούν και με έναν τρόπο ρυθμίζουν τις ζωές όλων μας!

Τέλος πάντων για μιντιακά υποπροϊόντα ήθελα να μιλήσω με αφορμή την αποπομπή Μπογδάνου.

Τώρα αν τον απέπεμψε ο Δένδιας ή ο Μητσοτάκης είναι ένα εσωτερικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν μας αφορά. Το αποτέλεσμα όμως του πιθανού παρασκηνίου είναι αξιέπαινο – αν και κάποια στιγμή δεν θα ήταν άσχημο να μιλήσουμε για τις ευθύνες αυτών που φτιάχουν τις λίστες με τα ονόματα αυτών που θα κατέβουν ως υποψήφιοι. Τέλος πάντων, μπράβο τους για την αποπομπή.
Βλέπεις μερικές φορές το λάθος αναγνωρίζεται και μετά της απομακρύνσεως εκ του ταμείου!

Το θέμα μας είναι ότι ο Μπογδάνος, όπως ο Άδωνις, όπως Ραχήλ,  και άλλα πρόσωπα δεν θα ήταν «πατέρες» και «μητέρες» του έθνους, βουλευτές δηλαδή με τις ασυλίες και  όλα τα σέα και τα μέα τους αν δεν είχαν προβληθεί – υπέρμετρα από την τηλεόραση!

Το τηλεοπτικό προϊόν είναι εκπομπές, σίριαλ, τηλεπαιχνίδια. Τα τελευταία, πολλά, χρόνια ως υποπροϊόντα της τηλεόρασης και των μίντια εν γένει είναι και κάποιοι βουλευτές!

Έτσι αναγκαζόμαστε να τρώμε στη μάτα τον κάθε Μπογδάνο που στο όνομα του ναρκισισμού, της εκλογικής επιβίωσης και ό,τι άλλο περνάει από το μυαλό τους, αναγκαζόμαστε να τους πληρώνουμε, να πληρώνουμε για τους συνεργάτες τους, να έχουν ασυλία, και τέλος πάντων να ευεργετούνται από όλες τις – μάλλον σωστες –  προβλέψεις για τα μέλη του κοινοβουλίου. (οκ υπάρχουν αστερισκοι σε όλα τα βουλευτικά προνόμια αλλά είναι άλλο θέμα!)

Κάθε φορά λοιπόν που κολλάτε σε ένα κανάλι και χαζεύετε κάτι γραφικό, κάνετε Like στο facebook, βάζετε καρδούλα στο Instagram και τελικά πάτε στην κάλπη και ψηφίζετε να ξέρετε ότι  έχετε, έχουμε δηλαδή όλοι μας, μια ευθύνη.

Γιατί τα υποπροϊόντα, όταν γίνονται βουλευτές γίνονται γιατί εμείς τους ψηφίζουμε.

Αυτά, ή με άλλους όρους να κοιτάτε τα μικρά γράμματα σε κάθε σύμβαση!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΑυστρία: Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας για διαφθορά
Επόμενο άρθροΒουλή: Με την ομιλία του πρωθυπουργού και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση για τη Κύρωση της Συμφωνίας με την Γαλλία