Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Εσύ πόσα εγκεφαλικά πέρασες ανοίγοντας λογαριασμούς;

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Εσύ πόσα εγκεφαλικά πέρασες ανοίγοντας λογαριασμούς;

Λοιπόν, ακούσαμε τα μέτρα, και τώρα που θα διαβάζεις αυτές τις γραμμές προφανώς θα έχουν εξειδικευτεί από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.
Καλά είναι να λαμβάνονται μέτρα υπέρ των πολιτών ακόμη κι αν αυτά λαμβάνονται υπό το βάρος της αριθμητικής. Γιατί οι δημοσκοπήσεις τελικά αριθμητική είναι.

Όπως εσύ, κι εγώ και όλοι μας υπολογίζουμε «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» για να βγάλουμε το μήνα και να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια απέναντι στα παιδιά και τις υποχρεώσεις μας, έτσι και οι πολιτικοί μας υπολογίζουν το κάθε τι που τους φέρνει ή τους κρατάει στην εξουσία.

Και μου κάνει εντύπωση τι άλλο περίμενε ο Πρωθυπουργός μας για να πάρει μέτρα που μακάρι να μας πιάσουν όλους και να μας κάνουν λίγο καλύτερη τη ζωή μας όταν ανοίγουμε τους λογαριασμούς.
Ξέρω κόσμο που άνοιγε το λογαριασμό, παρουσία κόσμου, μην πάθει κάτι μόνος του και δεν έχει κάποιον να τον συνδράμει. Πες ότι ακούγεται αυτό ακραίο αλλά το έχω δει.
Φτάσαμε στο σημείο λογαριασμούς των τριακοσίων ευρώ να τους θεωρούμε «πλέμπα» μπροστά στα χιλιάρικα που εκτός των εγκεφαλικών  προκαλούσαν και το κοινό αίσθημα – χωρίς πλάκα!

Τέλος πάντων, όπως εμείς φοβόμαστε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς, να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ, να πάμε σούπερ μάρκετ, έτσι και οι πολιτικοί φοβούνται τις μετρήσεις γιατί, ό,τι και να λέμε για την ποιότητα και τη σκοπιμότητα που ίσως εξυπηρετούν, κάτι δείχνουν!

Και όταν οι δημοσκοπήσεις στέλνουν κακά μαντάτα, τότε ο κυνισμός τύπου Άδωνη και λοιπών πάνε έναν ωραίο περίπατο και τα λεφτόδεντρα επενδύονται με την εσάνς του ορθολογισμού και τα λεφτά για να ανακουφιστούν οι πολίτες βρίσκονται.

Το ερώτημα είναι γιατί μας άφησαν τόσους μήνες να εξαντληθούμε ως ιδιώτες και ως επιχειρηματίες που βλέπαμε τους λογαριασμούς (που κι αυτοί κάπως πρέπει να πληρωθούν) και παθαίναμε ταραχή!
Έστω! Κάλιο αργά παρά ποτέ. Για να δούμε τώρα πώς θα αντιδράσουμε στις δημοσκοπήσεις…

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΗ Κύπρος και τα παιδιά του Κρεμλίνου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΈνα σύστημα υγείας ειδικά για την Αριστερά – Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής