Ο Μπαλτάς κι οι αλήθειες του ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι ανατριχιαστικά όσα είπε προχθές στη Βουλή ο επί του Πολιτισμού υπουργός Μπαλτάς, στη διάρκεια της συζήτησης για την πώληση του Ελληνικού.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι είναι η πρώτη φορά που στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε δημοσίως τις επιδιώξεις της «πρώτη φορά Αριστερά».

Τι ομολογία έκανε ο ανεκδιήγητος αυτός κομμουνιστής υπουργός; Ακούστε:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται “δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού” και στο περιεχόμενό του έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. Είναι σταθερές οι αξίες μας σε αυτό το δρόμο. Άρα όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν. Λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε, να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα»!

Αυτή η τοποθέτηση αποτελεί μαχαιριά στη καρδιά του αστικού μας κράτους.

Τι λέει ουσιαστικά ο Μπαλτάς για το Ελληνικό; Λέει, ότι δεν καταφέραμε να αποφύγουμε την πώληση του, αλλά κάνουμε λίγο πίσω, θα πάρουμε τα λεφτά των επενδυτών που θα κάνουν ταυτοχρόνως τα έργα κι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και έχει περάσει η κρίση … θα το πάρουμε πίσω, θα το επανακρατικοποιήσουμε!

Κι όμως, αυτή η ανατριχιαστική τοποθέτηση του, που αιωρείται μεταξύ οράματος και πολιτικής απάτης, δεν ενόχλησε καν το Μέγαρο Μαξίμου. Απόδειξη ότι ο Μπαλτάς της απίστευτης κομμουνιστικής αυταπάτης, παραμένει ακόμη υπουργός.

Όμως, όπως και νάναι, όσα είπε ο Μπαλτάς είναι όσα ακριβώς πιστεύει η Αριστερά κι όσα στοχεύει διαχρονικά.

Διεκδικεί, δημιουργεί μύθους και «ήρωες», παραπλανά και τελικά δέχεται την μια ήττα μετά την άλλη (παγκοσμίως). Κι ύστερα, ξανά από την αρχή με νέα καταχθόνια δάκρυα επαγγέλλεται  τον … άγιο σοσιαλισμό και ξεκινά νέους …πολέμους!

Το θλιβερό είναι κι άλλο. Είναι, ότι οι Μπαλτάδες κι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να πείσουν τόσο πολλούς Έλληνες για την πολιτική τους ορθότητα. Τόσοι Έλληνες σανοφάγοι της ουτοπίας;

Ας αναρωτηθούμε…

 

 

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται για τους πρόσφυγες μαθητές
Επόμενο άρθροΟμιλία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Πρόταση τροπολογίας για τον ΕΛΓΑ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.