Ντοματάδα με μυζήθρα και πιπεριά

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Νόστιμο πιάτο για να βουτάμε ζεστό ή φρυγανισμένο ψωμάκι και είναι μούρλια… στη καρδιά του καλοκαιριού που η ντομάτα είναι στην εποχή της και στα καλύτερά της.

Αν δεν σας αρέσει η μυζήθρα μπορείτε να βάλετε φέτα ή ακόμα και το δικό σας χαρμάνι τυριών τριμμένων… το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε…

Το ουζάκι δένει απίθανα αλλά και ένα δροσερό λευκό κρασί είναι όνειρο

Ελαφονήσι Κρήτης

 

Ντοματάδα με τυρί και πιπεριά

Από τον executive chef Γιάννη Λιονάκη, ταβέρνα Γιαλήτες Ελαφονήσι Κρήτης

Υλικά

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 πιπεριά πράσινη

 3 κ.σ. μυζήθρα

 Μπούκοβο

 Θρούμπη

 Αλάτι θαλασσινό

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις αλατίζουμε.

Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ρίχνουμε την μυζήθρα.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την απλώνουμε από πάνω.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την θρούμπη και τέλος το μπούκοβο.

Περιχύνουμε την ντοματάδα με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με το πυρίμαχο στην μέση του τραπεζιού και το ελιόψωμο τους πάει τρέλλα!!