Πλατύ: Στάσεις εργασίας και απεργία διαρκείας από αύριο για τους εργαζόμενους της Vivartia (Γάλα Βλάχας)

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ξεκίνησαν από σήμερα στο εργοστάσια της Vivartia(πρώην Nestlé) στο Πλατύ Ημαθίας οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούνται μέχρι αύριο να απαντήσουν αν θα δεχθούν την εθελουσία έξοδο ή την απόλυση.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

 Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει στους εργαζομένους η διοίκηση της εταιρείας, το εργοστάσιο θα πάψει να λειτουργεί. Όπως  δήλωσε στην κάμερα του Έμβολος ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων  Θοδωρής Τσοπουρίδης, από σήμερα ξεκινούν στάσεις εργασίας επαναλαμβανόμενες, ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η απεργία διαρκείας. Ο πρόεδρος των εργαζομένων μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα  στην τριμερή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ του γενικού γραμματέα, της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων, που έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κου Χρήστου Αντωνίου.

Ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθειες ούτως ώστε η εταιρεία να απορροφήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους  σε άλλες παραπλήσιες παραγωγικές μονάδες της. Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία μας ο πρόεδρος των εργαζομένων μας ανέφερε,  ότι από αύριο θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με  την απεργία  διαρκείας,  ενώ μέχρι στιγμής  δέχτηκαν την εθελούσια έξοδο κάποιοι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο καθεστώς της συνταξιοδότησης. Κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του ο Θοδωρής Τσοπουρίδης, τόνισε ότι στόχος του σωματείου είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου, καθότι πιστεύουν ότι υπάρχει βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης με μεγάλη κερδοφορία, ενώ το χρηματικό δέλεαρ της εθελουσίας εξόδου είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει, παρά μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Δηλώσεις στο βίντεο: