Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο. – Γιατί η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους της παρέας του Έμβολος. Αναπολώντας το παρελθόν, σκέφτηκα για σήμερα να μαγειρέψω ένα ανατολίτικο φαγητό. Αγαπημένο όλων, μικρών και μεγάλων. Το θυμάμαι από μικρός, όταν το έφτιαχνε η μητέρα μου και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι. Ο ενθουσιασμός μου ήταν τόσος, που την παρακαλούσα θυμάμαι να το φτιάχνει κάθε μέρα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά τα ντολμαδάκια με τρυφερά αμπελόφυλλα και αυγολέμονο. Η συνταγή είναι όλη δική σας.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο 1

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά, διαδικασία:

50 φρέσκα κληματόφυλλα

(πλυμένα, ζεματισμένα και στραγγισμένα)

2 κρεμμύδια σε κυβάκια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

Δυόσμο

1 ντομάτα (κυβάκια)

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

1 κούπα τσαγιού ρύζι (200 γρ περίπου)

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο 2

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα υλικά.

Έπειτα ρύζι με λίγο νεράκι 5 λεπτά.

Τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα την γέμιση.

Βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο περισσότερο νερό για να κάνουμε το αυγολέμονο με τον χυμό 2 λεμονιών και 2 αυγών.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο 3

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 26 Μαΐου 2024