Αφού δεν μπορούμε να βγούμε έξω για φαγητό λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, είπα να σας δείξω πως να κάνετε κινέζικο φαγητό στο σπίτι σας! Παρακάτω θα δούμε βήμα βήμα πως θα γνωρίσουμε μία εντελώς διαφορετική κουζίνα. Αφιερωμένο για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας και δη, της κινεζικής.
Έτσι, φέρνουμε την Κίνα στο σπίτι μας!
1 NOODLES με γαρίδες και λαχανικά
2 NOODLES με μοσχαρίσιο κρέας και λαχανικά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Χρειαζόμαστε δύο συσκευασίες Noodles με γεύση κοτόπουλου και δύο με γεύση κρέατος. Τα βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε πολύ οικονομικές τιμές.
Έτσι θα έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές πιατέλες.
Τώρα συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
300 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
2 κρεμμύδια (κομμένα σε λωρίδες)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
1 μεγάλο καρότο (κομμένο σε λωρίδες)
λίγα καλαμπόκια κατεψυγμένα σε συσκευασία
μερικά κομματάκια καλαμποκιού σε κονσέρβα
λίγο λάχανο άσπρο, σε πολύ λεπτές λωρίδες
λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
ζωμός κρέατος για το κρεατάκι μας
ζωμός λαχανικών για τις γαρίδες μας
γλυκόξινη σάλτσα χειροποίητη
λίγο τσίλι
λίγο πιπέρι
λίγη κόκκινη πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
λίγο μπούκοβο
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πρώτα θα σας δείξω τα Noodles με το κρέας και τα λαχανικά:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας μας με ελάχιστο ελαιόλαδο για κανένα 10 λεπτο και μετά το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Για τα λαχανικά:
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε τα κρεμμύδια μας, τις πιπεριές μας, το καρότο, τα καλαμπόκια, τη γλυκόξινη, τα μπαχαρικά και στο τέλος το μαϊντανό. Όλα αυτά τα σοτάρουμε μόνο για 3 λεπτά περίπου.
Αυτή η δοσολογία των λαχανικών είναι και για τις δυο παρασκευές!
Συνταγή για τη γλυκόξινη σάλτσα:
4 κ. σ. μέλι
4 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι ή ό,τι έχετε
2 κ.σ. κέτσαπ
Τα ανακατεύετε όλα μαζί και έτοιμη η σάλτσα σας!
Σε αυτό το στάδιο χωρίζουμε τα λαχανικά μας στα δύο.
Βάζουμε τα μισά σε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρέας που ετοιμάσαμε προηγουμένως και τα σοτάρουμε με τα λαχανικά μας, με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Και στο αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε με τα λαχανικά μας και τη γλυκόξινη σάλτσα μας.
Τώρα έχουμε δύο εντελώς διαφορετικά πιάτα.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε και τα Noodles.
Ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες που γράφουν στις συσκευασίες τους.
Τα βράζουμε σε ζεστό νερό μόνο για 3 λεπτά και τα ρίχνουμε πάνω στις έτοιμες σάλτσες μας.
Μπορείτε να πάρετε αν θέλετε και έτοιμα σούσι, που βρίσκονται επίσης σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Καλή σας απόλαυση!