Όλα τα αρώματα, τα χρώματα και οι γεύσεις «κλεισμένες» σε ένα κέικ για να συνοδεύσει τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας. Είναι νηστίσιμο αλλά και vegan και πολύ νόστιμο.
Η Τερέζα που έφτιαξε το κέικ είναι από τα αστέρια της ζαχαροπλαστικής. Την παρακολουθώ από τότε που ήταν σπουδάστρια και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.
Τώρα είναι ζαχαροπλάστης στο αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο Μαλεμπί, στη Γλυφάδα. Τα γλυκά τους είναι πολίτικα με αυθεντικές συνταγές και πολύ μου αρέσουν. Το καζάν ντιπί, το μαλεμπί, το κιουνεφέ με βουβαλίσιο καϊμάκι είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει εκτός Κωνσταντινούπολης.
Χαίρομαι για την Τερέζα γιατί είναι ταλαντούχα και συνάμα ευγενέστατη και καλό παιδί. Είμαι σίγουρη ότι θα εξελιχθεί πολύ και θα διαπρέψει.
Είσαι αστέρι είμαι σίγουρη ότι θα θριαμβεύσεις.
Σε αυτό το κέικ αντικαθιστούμε το γάλα με χυμό αμυγδάλου οπότε είναι νηστίσιμο και πολύ πιο αρωματικό.
Η συνταγή πανεύκολη την μοιράζομαι μαζί σας.
Κέικ πορτοκαλιού
Από την Τερέζα Μπιλιώνα, ζαχαροπλάστη, Ζαχαροπλαστείο Μαλεμπί, Α. Γλυφάδα, Αθήνα
Yλικά
125 ml αραβοσιτέλαιο
200 ml γάλα αμυγδάλου
130 ml χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 φρέσκα πορτοκάλια
185 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.γ. baking powder
Για το γλάσο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα χειρός.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε ελαφρά αλευρώσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από τη φόρμα
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε το κέικ.