Μύκονος & εμβολιασμένοι –ανεμβολίαστοι 0-1 – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συζητούσα με μια παρέα φίλων με κύριο θέμα τον κορονοϊό, τα εμβόλια, τους αρνητές, τα μέτρα, τα κρούσματα και διάφορα παρόμοια. Όλοι είμαστε εμβολιασμένοι κι ομολογώ ότι είχαμε και μια αίσθηση «άτρωτων» απέναντι σε όσους είναι ανεμβολίαστοι, άρα τρωτοί κι ευάλωτοι στον ιό.  Ταυτοχρόνως, ακούσαμε και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει  ότι ο εμβολιασμός των πολιτών είναι μονόδρομος για να ξεπεραστεί η πανδημία και να υπογραμμίζει ότι  οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σχεδόν πριν ολοκληρώσει τη φράση του, έγινε γνωστή η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 μέχρι τις 06.00, στη Μύκονο, μα και οι περιορισμοί στη διασκέδαση.

Αρχίσαμε να κοιταζόμαστε μεταξύ μας. Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν εμβολιαστήκαμε με πρώτιστη σκέψη την αποφυγή μέτρων, αλλά για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Μα εδώ, στην προκειμένη περίπτωση,  οι εμβολιασμένοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι μ’ εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τα χιλιάδες κρούσματα στη χώρα και τα νέα μέτρα που μοιραία είναι αναπόφευκτα. Μήπως τελικά, οι εμβολιασμένοι πρέπει αν νιώθουμε ηλίθιοι; Χθες στη Μύκονο, αύριο κάπου αλλού…. Είναι σαφές ότι το νησί των ανέμων αποτελεί σκηνή από τα προσεχώς…

Η ουσία είναι, ξαναλέω, ότι στη Μύκονο ισοπεδώθηκαν όλα. Δηλαδή, εμβολιασμένοι –ανεμβολίαστοι 0-1. Δεν είναι αδικία; Δεν είναι αδικία οι εμβολιασμένοι να υφίστανται τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα; Δεν είναι άδικο να μην υπάρχει διαφορά εμβολιασμένου κι ανεμβολίαστου; Τότε τι μας έλεγαν οι ειδικοί; Τι μας έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Προφανώς και τα πράγματα είναι δύσκολα. Κι όσο οι ανεμβολίαστοι «παίζουν» μπάλα αλάνας με αντιπάλους τους εμβολιασμένους που είναι πιστοί στο «πλάνο», τότε οι πρώτοι θα νικούν. Ακόμη και σε περιοχές όπως η Μύκονος που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι.

Η Μύκονος, τα νησιά κι ολόκληρη η Ελλάδα, θα πληρώσουν πανάκριβα τους μη εμβολιασμένους. Όσο τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν και να περιφέρονται, ο ιός θα κάνει πάρτι. Ακόμη κι αν πηγαίνουν «καθαροί» στους προορισμούς τους, θα «τσιμπήσουν» τον ιό εκεί. Πολύ περισσότερο αφού κι οι επιχειρηματίες θέλουν να τα πάρουν απ’ όλους χωρίς εξαιρέσεις κι έχουν τον έναν επάνω στον άλλο, με ελάχιστα μέτρα…. Ας δούνε οι υπεύθυνοι τι γίνεται στη Σαντορίνη, όπου έχω προσωπική γνώμη. Προφανώς παντού το ίδιο είναι…

Προσέξτε: Το 45% από τα περισσότερα από 400 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μύκονο, δήλωσαν ως πιθανότατο τόπο έκθεσής του την εργασία του! Κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους!

Στη Μύκονο, επιπλέον,  συνέβη και κάτι ακόμη: Η αλόγιστη νέα μόδα, με τα πάρτι σε βίλες, έναντι πολλών εκατοντάδων ευρώ δικαίωμα εισόδου (κάτι ως εισιτήριο) ανά άτομο. Δηλαδή και υγειονομική Χιροσίμα μα και ανομία με την τεράστια φοροδιαφυγή. Με το Κράτος να μη μπορεί να τα ελέγξει και να τα περιορίσει. Κι αν δεν είχε επαρκή αστυνόμευση το νησί, ας πήγαιναν κι άλλους. Ένας να πλήρωνε το βαρύτατο πρόστιμο των 200 χιλιάδων, θα κάθονταν σούζα όλοι…. Αλλά, δεν….

Έτσι, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά την ώρα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο Αύγουστος…

Παρά το ότι το απέκλειε ο Άδωνις, ότι συμβαίνει στη Μύκονο θα συμβεί μαθηματικά και σε άλλα νησιά ή σε άλλες περιοχές της χώρας. Ίσως στο Ρέθυμνο, στην Ίο, στη Σαντορίνη ή στην Πάρο που τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Με τους εμβολιασμένους να υφίστανται την επέλαση των …εξυπνότερων ανεμβολιάστων…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021
Επόμενο άρθροΚύπρος: Λίγο μετά τις 15:00 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.