Και αφού τα χιόνια έλιωσαν και βαδίζουμε ολοταχώς για την άνοιξη, λέω να φτιάξουμε ένα υπέροχο και ευωδιαστό φαγάκι που ταιριάζει «γάντι» με την εποχή.
Είναι το γνωστό σε όλους μας μπριάμ και θα το τιμήσουμε ανάλογα, αφού όμως πρώτα φροντίσουμε να μαγειρευτεί με την σπιτική πεντανόστιμη συνταγή.
Φτιάξτε το και απολαύστε!
Μπριάμ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
3 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
4 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
4 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες
χυμό ντομάτας
ντοματίνια
κύβο λαχανικών
μαϊντανό
δυόσμο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα υλικά σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας και στο τέλος το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 35 λεπτά, για να κρατήσουμε τα ζουμιά του και άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστο, για να ξεροψηθούν από πάνω.
Καλή όρεξη σε όλους!