Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι του Έμβολος. Αυτό το διάστημα λέω να σας παρουσιάζω συνταγές νηστίσιμες μέχρι να φτάσουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας.
Άλλωστε η νηστεία δεν συνεπάγεται με τίποτα την ασιτία ή τον υποσιτισμό μας.. Ίσα ίσα, τώρα είναι που θα ξεδιπλώσουμε όλα τα ..μαγειρικά μας προσόντα και κυρίως τη φαντασία μας στην κουζίνα. Ενεργοποιούμε λοιπόν τους δύο αυτούς παράγοντες, προχωρώντας δυναμικά!
Μπουρεκάκια πατάτας και λαχανικών
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Μπουρεκάκια σε δύο εκδοχές, για φούρνο ή τηγάνι.
Το υλικό της γέμισης είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Την ποσότητα την κανονίζετε εσείς, ανάλογα με τα άτομα που έχετε.
Υλικά για τη γέμιση:
πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά
σκόρδο
πιπεριά κόκκινη και πράσινη
μυρωδικά διάφορα
μαϊντανό
άνηθο
ρίγανη
δυόσμο απαραίτητα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
νηστίσιμο κίτρινο τυρί
φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
Η διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια.
Στα φύλλα βάζουμε γέμιση και τυρί (μία φέτα στα τρία).
Κάνουμε μαντηλάκι και έπειτα ρολάκια (φωτο).
Στο φούρνο έβαλα και σουσάμι επάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.
Στο τηγάνι κανονικά τηγανίζουμε με σπορέλαιο.
Σερβίρουμε ζεστά σαν ξεκίνημα ή συνοδεία στο κυρίως γεύμα μας ή για ένα γρήγορο πρωινό ή ακόμα και απογευματινό.
Καλή σας επιτυχία!