Μπουγάτσα με κρέμα – Μια ανεπανάληπτη σπιτική γλυκιά απόλαυση!

Μπουγάτσα με κρέμα
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Και σε ποιον δεν αρέσει η σπιτική μπουγάτσα. Η κλασική γλυκιά πίτα με κρέμα, που για πολλούς αποτελεί αγαπημένο και δυναμωτικό πρωινό στην απαρχή της νέας μέρας. Μαζί θα τη φτιάξουμε βήμα βήμα με αγνά υλικά, εύκολα και γρήγορα. Η γεύση της θα σας ενθουσιάσει!

Μπουγάτσα με κρέμα 4

Μπουγάτσα με κρέμα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

600 γρ. γάλα φρέσκο

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

3 κ.σ. σούπας ζάχαρη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

2 αυγά

 250 γρ.  λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

άχνη και λίγη κανένα για το πασπάλισμα

Μπουγάτσα με κρέμα 3

Εκτέλεση:

Σουρώνουμε όλα  τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Μπουγάτσα με κρέμα 1

 Το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα για λίγο σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέικιν και το ζαχαρούχο γάλα.

Ύστερα χτυπάμε λίγο τα 2 αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κρέμα.

Μπουγάτσα με κρέμα 2

Μετά από 10 λεπτά που θα έχουν γίνει τα φύλλα μας, περιχύνουμε από πάνω και την κρέμα και την ξαναψήνουμε για άλλα 25 με 30 λεπτά στο φούρνο μας.

Η μπουγάτσα μας είναι έτοιμη.

Μπουγάτσα με κρέμα 5

Τέλος ρίχνουμε από επάνω άχνη και λίγη κανέλα.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 03-03-2021
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα πορτοκάλι Ναυπλιώτικη – Μια έκπληξη από τον τόπο του πορτοκαλιού