Μπουγάτσα με αμύγδαλα – Εύκολη και νόστιμη

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Κάποιες φορές αρκεί μια ελαφρά παραλλαγή σε μια αγαπημένη παραδοσιακή γλυκιά πίτα για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη γεύση της.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Έτσι η Έφη έβαλε φιλέ αμυγδάλου και κανέλα μέσα στη κρέμα, που της αρέσει πολύ και ανέβασε ακόμα περισσότερο τη γεύση. Χώρισε τα φύλλα στη μέση και έφτιαξε δύο διαφορετικά ταψάκια γιατί ήταν σίγουρη ότι το ένα δεν θα έφτανε για τον καφέ με τις φίλες της.

Άλλη φορά στη Γερμανία έβαλε μέσα και κρόκο Κοζάνης που χάριζε μια πιο εξωτική νότα. Με τα αμύγδαλα ήταν υπέροχη και την ίδια έφτιαξε στη Μύκονο, με τη κυρία Καλλιόπη.

Η συνταγή δική σας.

Μπουγάτσα με αμύγδαλα

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονο

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

Για την κρέμα

1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό και χονδρό

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανίλιες

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Κανέλα σε σκόνη

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα σε σκόνη κανέλα σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Για την κρέμα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και τα δύο σιμιγδάλια αργά αργά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.

Μόλις πήξει τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε για να λιώσει καλά. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ρίχνουμε και τα φιλέ αμυγδάλου και πάλι ανακατεύουμε.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεί λίγο.

Βουτυρώνουμε 2 ρηχά ταψάκια για πίτα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση.

Στρώνουμε τα 9 φύλλα με τρόπο ώστε να περισσεύει αρκετό φύλλο.

Ραντίζουμε τα φύλλα ενδιάμεσα με το λιωμένο βούτυρο και αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση ισιώνοντας την επιφάνεια με την μαρίζ.

Σκεπάζουμε αρχικά με τα φύλλα που περισσεύουν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλα.

Ψήνουμε την μπουγάτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.