Πανεύκολο και αγαπησιάρικο… μια φορά θα το δοκιμάσετε και θα ξεχάσετε όλες τις άλλες συνταγές…
Υπέροχο λιώνει νωχελικά στο στόμα και πλημμυρίζει ο ουρανίσκος σοκολάτα και φουντούκι.
Ετοιμάστε το για τους φίλους σας τώρα τις Απόκριες… το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει ψιχουλάκι… προνοείστε λοιπόν να φτιάξετε αρκετό.
Αν έχετε βατόμουρα μπορείτε να το γαρνίρετε με αυτά για να υπάρχει χρωματική συμφωνία μαύρου με βαθύ κόκκινο.
Η συνταγή δική σας.
Μπισκοτένιο κέικ σοκολάτας με φουντούκια
Από τον Δημήτρη Καραγιάννη executive chef, Παλαιό Φάληρο
Υλικά για 10 άτοµα
200 γρ. αυγά, περίπου 4-5 ανάλογα με το μέγεθος
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. μπισκότα digestive
200 γρ. κρέµα γάλακτος,
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. σοκολάτα μπεν μαρί
Για το φινίρισμα
200 γρ. φουντούκια
95 γρ. ζάχαρη
30 ml νερό
Τρόπος παρασκευής
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουμε µια φόρµα του κέικ.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τα αφήνουμε για λίγο και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα φουντούκια μαζί και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας περιχύνουμε το μίγμα των υλικών.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα κείκ και ψήνουμε στους 180ο C για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από τη φόρμα.
Γαρνίρουμε με φουντούκια που έχουμε καραμελώσει με τη ζάχαρη και το νερό.
Αν θέλουμε διακοσμούμε το πιάτο και με μπισκότα σπασμένα ή σκόνη κακάο.