Μπισκότα με μαρμελάδα – Τα παιδιά θα τα λατρέψουν

Μπισκότα με μαρμελάδα
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Νόστιμα μπισκότα και εύκολα στην παρασκευή τους. Ιδανικό συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού.

Ωραίο snack για να πάρουν τα παιδιά το σχολείο. Αν θέλουμε στη συνταγή του Λαέρτη, να δώσουμε περισσότερο χρώμα και γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μαρμελάδες, οπότε θα έχουμε μια πολύχρωμη παλέτα διαφορετικών γεύσεων…

Λαέρτης Οικονόμου executive chef
Ο Λαέρτης Οικονόμου executive chef

Ακόμα θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα με πραλίνα σοκολάτας ή πραλίνα φουντουκιού.

Η επιλογή δική σας…

Μπισκότα με μαρμελάδα 1

Μπισκότα με μαρμελάδα

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef, Terra Petra, Θέατρο Πέτρας

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

400 γρ. βούτυρο εκλεκτό,  κρύο κομμένο σε κύβους

5 γρ. baking powder

250 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά ολόκληρα

750 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο ή φράουλα ή φρούτα του δάσους ή βερίκοκα ή σύκο

Μπισκότα με μαρμελάδα

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε στον πάγκο.  Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ διαμέτρου 4 εκ. κόβουμε στρογγυλά τη ζύμη και τα αραδιάζουμε στο ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Στους μισούς δίσκους ζύμης δημιουργούμε μία τρύπα, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κουπάτ. Όση ζύμη περισσεύει την πλάθουμε ξανά.

Την ανοίγουμε με τον πλάστη και δημιουργούμε ζυμαρένια μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα μας.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Τότε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλείφουμε τη μαρμελάδα στα ολόκληρα μπισκότα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα μισά μπισκότα.

Κλείνουμε τα ολόκληρα μπισκότα με τη μαρμελάδα με τα μπισκότα που πασπαλίσαμε και αν θέλουμε επιπλέον μαρμελάδα βάζουμε λίγη ακόμα στο κέντρο του μπισκότου που είναι κενό.

Σερβίρουμε αμέσως τα μπισκότα μας ή αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε πάντα φρέσκα και τραγανά τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί.

Προηγούμενο άρθροΡυζάκι σπυρωτό με μπριζολάκια, κεφτεδάκια και κρέμα γάλακτος με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021