Τα μπιφτέκια είναι μια ασφαλής επιλογή για οικογενειακά τραπεζώματα, αφού αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Είναι πολύ πιο ελαφρά από τα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά και ενδείκνυνται ακόμα και για αυτούς, που προσέχουν την διατροφή τους.
Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και σερβίρονται με χόρτα, σαλάτα ή πουρέ λαχανικών ή ακόμα πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
Το λεμόνι πάει πολύ στα μπιφτέκια κοτόπουλου.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιμά γαλοπούλας και αρωματικά διάφορα όπως θυμάρι, ρίγανη. Ακόμα μπορείτε να βάλετε στον κιμά καρέ ντομάτας ή πιπεριάς οπότε η γεύση «ανεβαίνει» περισσότερο.
Μπιφτέκια κοτόπουλο
Από τη Φωτεινή Κασσαβέτη βοτανολόγο και περίφημη μαγείρισσα, Αλεξάνδρεια
Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
Ένα αυγό
Μια κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί.
Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, για να αναδυθούν τα αρώματα.
Μόλις βγάλουμε τον κιμά από το ψυγείο το ζυμώνουμε και πάλι.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στον κιμά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.