Πάντα θυμάμαι την μάνα μου που έφτιαχνε αυτό το φαγητό και μαζί της έκανα ένα ταξίδι στον χρόνο με νοσταλγία. Έβαλα το μεράκι μου και το μαγείρεψα όπως τότε, τα παλιά μας χρόνια. Ομολογώ ότι όλη η οικογένεια ενθουσιάστηκε, μα πιο πολύ εγώ, που δέχθηκα τα συγχαρητήρια όλων!
Μπακαλιάρος πλακί
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Ανάλογα πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε.
κρεμμύδι σε φέτες
κρεμμυδάκι φρέσκο
πιπεριά πράσινη
ντομάτα σε φέτες
τριμμένη ντομάτα
μαϊντανό
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι με προσοχή.
Εκτέλεση:
Κατ’ αρχάς ξαλμύρισα τον μπακαλιάρο με ένα διαφορετικό τρόπο που σας προτείνω ανεπιφύλακτα.
Αφού τον κόψουμε και τον ξεπλύνουμε σε μια λεκάνη, βάζουμε τσουκνίδες πάνω κάτω, παγωμένο νερό και στο ψυγείο όλη τη νύχτα χωρίς αλλαγές.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε για τσιπουράκι ή σαν κυρίως γεύμα.
Καλή σας όρεξη.