Μους σοκολάτας… χωρίς ενοχές – Αγαπημένη γεύση για γλυκιά επίγευση

Η σοκολάτα είναι πειρασμός … και ελάχιστοι τελικά άνθρωποι είναι αυτοί που θα πούνε όχι σε μια μους σοκολάτας.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα -Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μου άρεσε πολύ η ιδέα που είχε φίλη μου να βάλει την μους που μας προσέφερε μετά το δείπνο, σε κρυστάλλινο μπολ της γιαγιάς.

Η συνταγή της Κάτια είναι πολύ εύκολη αφού χρησιμοποιεί γιαούρτι, γάλα και κουβερτούρα έτσι αντικαθιστούμε την κρέμα γάλακτος που έχει πολλά λιπαρά.

Ας πούμε λοιπόν ότι η συνταγή είναι light… έτσι έχουμε λιγότερες ενοχές. Αν θέλουμε αφαιρούμε την μπανάνα και βάζουμε ένα κομμάτι φρούτου.

 Μους σοκολάτα

Από την Κάτια Κιαβούρογλου, Αθήνα

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

150 ml γάλα με 1,5% λιπαρά

400 γρ. γιαούρτι με 2 % λιπαρά

1 φλιτζάνι εσπρέσσο χωρίς ζάχαρη

Για το φινίρισμα

1 μπανάνα

Μέλι

Ινδοκάρυδο τριμμένο

10 κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα

 

Τρόπος Παρασκευής

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την περιχύνουμε με το γάλα.

Μετά από 1 λεπτό αρχίζουμε και ανακατεύουμε με την μαρίζ.

Προσθέτουμε  το γιαούρτι και ένα φλιτζάνι καφέ εσπρέσο ανακατεύοντας συνεχώς με τη μαρίζ.

Σε μπολ μοιράζουμε την μους και τα αφήνουμε στο ψυγείο καλυμμένα με μεμβράνη για 2 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε 1 μπανάνα σε κομμάτια λοξά και την «περνάμε» από αντικολλητικό τηγάνι που έχει λίγο μέλι.  Την αφήνουμε για 1 λεπτό και την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τη μους σε μπολάκια και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι μπανάνας και τριμμένη καρύδα και διακοσμούμε με 2 κόκκους καφέ τυλιγμένους με σοκολάτα.