

Σήμερα θα φτιάξουμε συκώτι μοσχαρίσιο που μόλις ψώνισα από τον κρεοπωλείο μου, ολόφρεσκο και λαχταριστό.
Θα γίνει με ένα ιδιαίτερο τρόπο, που σας εγγυώμαι ότι θα γίνει τόσο νόστιμο που θα γλύφεις τα δάχτυλά σας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…
Μοσχαρίσιο συκώτι παναρισμένο με καλαμποκάλευρο και σβησμένο με σώς σόγιας, μουστάρδα, μπαλσάμικο και χυμό λεμονιού.
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μουστάρδα
Σως σόγιας
Καλαμποκάλευρο
Κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λωρίδες το κρέας και τοποθετούμε σε ένα μπωλ με ξύδι για μια ώρα.
Στραγγίζουμε, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πανάρουμε με καλαμποκάλευρο και κόκκινη γλυκιά πάπρικα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στο τέλος ρίχνουμε τα παραπάνω υλικά που (τα χτυπάμε σε μια κούπα) και σβήσουμε την φωτιά.
Δοκιμάστε το είναι κάτι διαφορετικό.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας όπως εδώ ή ρυζάκι ή ζυμαρικά.
Για μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο.
Καλή σας όρεξη!