Μοσχαρίσιο συκώτι – Πεντανόστιμο – θα σας ενθουσιάσει όλους σας.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα θα φτιάξουμε συκώτι μοσχαρίσιο που μόλις ψώνισα από τον κρεοπωλείο μου, ολόφρεσκο και λαχταριστό.

Θα γίνει με ένα ιδιαίτερο τρόπο, που σας εγγυώμαι ότι θα γίνει τόσο νόστιμο που θα γλύφεις τα δάχτυλά σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Μοσχαρίσιο συκώτι. Πεντανόστιμο 1

Μοσχαρίσιο συκώτι παναρισμένο με καλαμποκάλευρο  και σβησμένο με σώς σόγιας, μουστάρδα,  μπαλσάμικο και χυμό λεμονιού.

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο

Ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Μουστάρδα

Σως σόγιας

Καλαμποκάλευρο

Κόκκινη πιπεριά

Μοσχαρίσιο συκώτι. Πεντανόστιμο 2

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε λωρίδες το κρέας και τοποθετούμε σε ένα μπωλ με ξύδι για μια ώρα.

Στραγγίζουμε,  βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πανάρουμε με καλαμποκάλευρο και κόκκινη γλυκιά πάπρικα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στο τέλος ρίχνουμε τα παραπάνω υλικά που (τα χτυπάμε σε μια κούπα) και σβήσουμε την φωτιά.

Μοσχαρίσιο συκώτι. Πεντανόστιμο 3

Δοκιμάστε το είναι κάτι διαφορετικό.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας όπως εδώ ή ρυζάκι ή ζυμαρικά.

Για μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός που θα επικρατεί στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2025