Μοσχαρίσια συκωτάκια φούρνου – Θρεπτικά και πεντανόστιμα!

Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους του Έμβολος. Η σημερινή μου πρόταση αφορά ένα υπέροχο και σούπερ υγιεινό μεζεδάκι που, συνδυασμένο με λίγο ουζάκι ή μπυρίτσα, γίνεται ένα απολαυστικό και σπέσιαλ ορεκτικό.

Αυτή τη φορά θα τα μαγειρέψουμε στο φούρνο, έτσι γίνονται πολύ πιο ελαφρά, χωρίς πολλές τύψεις για πολλές θερμίδες.

Σημειώνω πως χρειάζεται προετοιμασία 30 λεπτών για το μαρινάρισμα, πριν τα βάλουμε στο φούρνο.

Μοσχαρίσια συκωτάκια στο φούρνο

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσια συκωτάκια

250 γρ. γάλα

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα μέσα στα συκωτάκια, για 30 λεπτά περίπου. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσουν τα συκωτάκια μας και θα τραβήξουν οποιαδήποτε μυρωδιά που μπορεί να έχουν.

Μετά τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζουμε καλά.

Στη συνέχεια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα μοσχαρίσια συκωτάκια και προσθέτουμε από πάνω τα εξής.

Υλικά:

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Θυμάρι

Δεντρολίβανο

Λεμόνι

Ελαιόλαδο

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου και στο πρώτο δεκάλεπτο, τα γυρίζουμε μία φορά.

Τα βγάζουμε σε ξύλο κοπής και μετά από 5 λεπτά τα κόβουμε όπως θέλουμε.

Έτσι απολαμβάνουμε ένα γευστικότατο ορεκτικό.

Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 22-01-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου 2022