Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι (ροστ μπιφ). Γεύση αξέχαστη!

Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι (ροστ μπιφ)
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ένα Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο. Πρώτη φορά το δοκιμάσαμε στις Μπενίτσες στην Κέρκυρα και μας ενθουσίασε.

Έκτοτε το κάνουμε πολλές φορές στο σπίτι.

Η συνταγή για εσάς:

Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι ροστ μπιφ. 2

Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι (ροστ μπιφ)

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι

2 κρεμμύδια

2 κ.σ. πελτέ τομάτας

3 σκελίδες σκόρδο

δαφνόφυλλο

κανέλα

γαρύφαλλα

κόκκους πιπέρι

1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

αλάτι

μια πρέζα ζάχαρη

ελαιόλαδο

1 πάκο χοντρά μακαρόνια

Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι ροστ μπιφ. 1

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κρέας ξαφρίζοντάς το.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη και το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε το κρέας να πάρει λίγο χρώμα.

Ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο με ζωμό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας να πάρουν βράση και 20 λεπτά περίπου στο τέλος αλάτι. Στον ζωμό βράζουμε τα μακαρόνια.

Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι ροστ μπιφ. 4

Σερβίρετε με οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 10-11-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2020