Ένα Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο. Πρώτη φορά το δοκιμάσαμε στις Μπενίτσες στην Κέρκυρα και μας ενθουσίασε.
Έκτοτε το κάνουμε πολλές φορές στο σπίτι.
Η συνταγή για εσάς:
Μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι (ροστ μπιφ)
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
δαφνόφυλλο
κανέλα
γαρύφαλλα
κόκκους πιπέρι
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη
ελαιόλαδο
1 πάκο χοντρά μακαρόνια
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας ξαφρίζοντάς το.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη και το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε το κρέας να πάρει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο με ζωμό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας να πάρουν βράση και 20 λεπτά περίπου στο τέλος αλάτι. Στον ζωμό βράζουμε τα μακαρόνια.
Σερβίρετε με οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξη!