Μοσχαράκι με πιπεριές και κρασί – Γεύση που απογειώνει …

Τα μαγειρέματα με κρασί πάντα χαρίζουν γεύση μοναδική, άρωμα και τόνους ιδιαίτερους. Εννοείται βέβαια ότι στο μαγείρεμα χρησιμοποιούμε κρασί που ταιριάζει καλύτερα με το κύριο συστατικό του πιάτου.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αν είναι ψάρι ή λευκό κρέας χρησιμοποιούμε λευκό κρασί αντίστοιχα αν είναι μοσχάρι ή κυνήγι το κόκκινο είναι κυρίως η επιλογή μας. Δεν χρησιμοποιούμε κρασί που έχουμε ανοίξει και το έχουμε φυλάξει στο ψυγείο για ημέρες ή ρετσίνα.

Τελευταία είναι τάση το κρασί που θα επιλέξουμε για να συνδυάσουμε με το γεύμα θα είναι και το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα.

Μοσχαράκι με πιπεριές και κόκκινο κρασί

Από την βραβευμένη executive chef Nανά Γκαμπούρα, εστιατόριο “Στη κουζίνα της μαμάς Άννας” Σέρβια Κοζάνης

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι σπάλα κομμένη σε 12 κομμάτια

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

150 ml ελαιόλαδο

250 ml κρασί κόκκινο προτείνουμε Αγιωργήτικο

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ρίγανη

θυμάρι

Για την διακόσμηση

20 γρ. δεδρολίβανο φρέσκο

γιαούρτι

 

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε 100 ml ελαιόλαδο να “κάψει”. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε στο αελαιόλαδο, “θωρακίζοντας” τα από όλες τις μεριές. Υπολογίστε 20 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά ππριν το γυρίσουμε με τη λαβίδα για να μην χάσει τα υγρά του.

Στο multi πολτοποιούμε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μισή ποσότητα  κρασί και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 90 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πιπεριές.

Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις πιπεριές, το υπόλοιπο κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δενδρολίβανο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Ανεβάζουμε για λίγο τη θερμοκρασία και μόλις πάρει 2-3 βράσεις, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και φινίρουμε το πιάτο με φρέσκο δενδρολίβανο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε φτιάχνουμε και ένα πουρέ πατάτας με λαχανικά ή σκέτο.

Οι πατατούλες τηγανιτές και τα ζυμαρικά του πάνε τρέλα.