Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες – Νόστιμο και χορταστικό!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό πολύ θρεπτικό και γεμάτο βιταμίνες.

Γίνεται εύκολα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και γευθείτε άφοβα μέχρι και την τελευταία μπουκιά του.

Η συνταγή για εσάς:

Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες 1

Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

700 γραμμάρια μοσχάρι

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

1 κιλό μελιτζάνες

2 κρεμμύδια

2 κούπες τριμμένη ντομάτα ή 2 κουταλιές της σούπας πελτέ αραιωμένο

Μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μία πρέζα ζάχαρη

Λίγο ξύδι

Σκόρδο και μπούκοβο προαιρετικά

Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες 2

Διαδικασία:

Στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι ή σε κυβάκια.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, ζάχαρη, ξύδι και με νεράκι βράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας μας περίπου 45 λεπτά.

Πριν σβήσουμε ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες 4

Στο τηγάνι ή σε μεγάλη κατσαρόλα (όπως εδώ) τηγανίζουμε ελαφρώς πιπεριές και μελιτζάνες. Οι μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες και τις πιπεριές αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους.

Στο ταψί πρώτα το κρέας και έπειτα τα τηγανιτά και τη σάλτσα μας.

Ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.

Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες 3

Σερβίρουμε με τζατζίκι ή φέτα τυράκι και ένα κρασάκι απαραίτητο.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2024