Ένα πολύ νόστιμο φαγητό πολύ θρεπτικό και γεμάτο βιταμίνες.
Γίνεται εύκολα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και γευθείτε άφοβα μέχρι και την τελευταία μπουκιά του.
Η συνταγή για εσάς:
Μοσχαράκι φούρνου με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
700 γραμμάρια μοσχάρι
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κιλό μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
2 κούπες τριμμένη ντομάτα ή 2 κουταλιές της σούπας πελτέ αραιωμένο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μία πρέζα ζάχαρη
Λίγο ξύδι
Σκόρδο και μπούκοβο προαιρετικά
Διαδικασία:
Στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι ή σε κυβάκια.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, ζάχαρη, ξύδι και με νεράκι βράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας μας περίπου 45 λεπτά.
Πριν σβήσουμε ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Στο τηγάνι ή σε μεγάλη κατσαρόλα (όπως εδώ) τηγανίζουμε ελαφρώς πιπεριές και μελιτζάνες. Οι μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες και τις πιπεριές αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους.
Στο ταψί πρώτα το κρέας και έπειτα τα τηγανιτά και τη σάλτσα μας.
Ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή φέτα τυράκι και ένα κρασάκι απαραίτητο.
Καλή σας όρεξη!