Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα σας έχω ένα γλυκό υπέροχο, που το έφτιαξα μέσα στις γιορτές!
Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά, αλλά πιστέψτε με, θα γίνει η «γλυκιά αμαρτία» των μεγάλων!
Η συνταγή για εσάς:
Μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Συνταγή για το μωσαϊκό:
200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε μέσα στη σπασμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε το μέλι. Έτσι έχουμε έτοιμη την γκανάζ που θα χρειαστούμε.
Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ:
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
Τα χτυπάμε όλα μαζί και προσθέτουμε σε αυτή τη βουτυροκρέμα και 30 γρ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα τη γκανάζ που είχαμε ετοιμάσει και έτσι έχουμε μία σοκολατένια κρέμα.
Τέλος χρησιμοποιούμε μια βουτυρωμένη φόρμα και βάζουμε μία λαδόκολλα ή μεμβράνη, για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τον κορμό μωσαϊκό!
Στον πάτο της φόρμας ρίχνουμε λίγη από την σοκολατένια κρέμα και από επάνω προσθέτουμε:
250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ το ένα πάνω στο άλλο (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες). Εάν θέλουμε ανάμεσα από τα μπισκότα μας, βάζουμε και λίγη μερέντα ή νουτέλα για έξτρα γεύση.
Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα μας και είναι έτοιμος ο κορμός μας!
Στολίζουμε όπως θέλουμε. Εγώ έβαλα επιπλέον μπισκότα και κερασάκια!