Καλημέρα αγαπητοί μου φίλες και φίλοι αναγνώστες του Έμβολος. Διανύουμε περίοδο Χριστουγεννιάτικης νηστείας, οπότε σήμερα θα κινηθούμε ανάλογα. Θα φτιάξουμε μαζί μια γιορτινή λιχουδιά που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους ανά πάσα στιγμή και ώρα. Άλλη μία υπέροχη και συγχρόνως νηστίσιμη, πεντανόστιμη συνταγή λοιπόν είναι τα…
Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλων)
3 κόκκινα μήλα(κομμένα σε κύβους)
80 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδια
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Λίγη κανέλα
Λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
Άρα με τα 2 φύλλα βγαίνουν 24 τεμάχια.
Για τη γέμιση βάζουμε τα τεμαχισμένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμισή μας, κλείνουμε σε πουγκί και τα βάζουμε σε ατομικές φόρμες. Από επάνω αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγη έξτρα κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις, ανάλογα με το φούρνο μας.
Μόλις ψηθούν, βάζουμε ζάχαρη άχνη.
Έτσι απολαμβάνουμε ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο γλυκάκι..
Καλή σας επιτυχία.