Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα – Δοκιμάστε τα είναι το κάτι άλλο!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα αγαπητοί μου φίλες και φίλοι αναγνώστες του Έμβολος. Διανύουμε περίοδο Χριστουγεννιάτικης νηστείας, οπότε σήμερα θα κινηθούμε ανάλογα. Θα φτιάξουμε μαζί μια γιορτινή λιχουδιά που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους ανά πάσα στιγμή και ώρα. Άλλη μία υπέροχη και συγχρόνως νηστίσιμη, πεντανόστιμη συνταγή λοιπόν είναι τα…

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 4

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλων)

3 κόκκινα μήλα(κομμένα σε κύβους)

80 γρ. ζάχαρη

100 γρ. καρύδια

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

Λίγη κανέλα

Λίγος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 12 τετράγωνα κομμάτια.

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 5

Άρα με τα 2 φύλλα βγαίνουν 24 τεμάχια.

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 1

Για τη γέμιση βάζουμε τα τεμαχισμένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 6

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 3

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμισή μας, κλείνουμε σε πουγκί και τα βάζουμε σε ατομικές φόρμες. Από επάνω αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγη έξτρα κανελοζάχαρη.

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 2

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις, ανάλογα με το φούρνο μας.

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 7

Μόλις ψηθούν, βάζουμε ζάχαρη άχνη.

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα 8

Έτσι απολαμβάνουμε ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο γλυκάκι..

Καλή σας επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΖωντανή μετάδοση αγώνα κυπέλλου ΕΠΣΗ: Νίκη Αγκαθιάς – ΦΑΣ Νάουσα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2021