Εδώ σας έχω άλλη μία υπέροχη μηλόπιτα σκέτος αφρός!
Συνηθίζω να τη φτιάχνω τακτικά, αφού τα παιδιά και ο άντρας μου τη ζητούν συνέχεια. Προσέχω πάντα να βρίσκεται στην κουζίνα μας, πότε για πρωινό, πότε για βραδινή λιχουδιά, είναι το αγαπημένο μας γλυκό μυστικό!
Η συνταγή αποκλειστικά για εσάς:
Μηλόπιτα σε φόρμες
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας:
200 γρ. βιτάμ
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. γάλα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω.
Μετά προσθέτουμε στο ζυμάρι μας το κοκκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Μόλις γίνει η ζύμη μας προσθέτουμε και 3 κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τη μηλόπιτά μας σε μία αλευρωμένη φόρμα σιλικόνης ή σε μακρόστενη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, στις αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί η μηλόπιτα μας, διακοσμούμε με άχνη και κανέλα.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!