Μελιτζανοκεφτέδες – Γεύση μεστή…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα κεφτεδάκια είναι εγγεγραμμένα βαθιά στο Dna του Έλληνα.

Η Βάσω που φημίζεται για τη μαγειρική της μας δίνει τη δική της εκδοχή αφού τα φτιάχνει με μελιτζάνα, οπότε η γεύση απογειώνεται …

Tα κεφτεδάκια σερβίρονται με πουρέ ή σκορδαλιά ή ακόμα και με σάλτσα ντομάτας.

Μελιτζανοκεφτέδες 1

Mελιτζανοκεφτέδες

Από τη Βάσω Κατσαρού Γιαννοπούλου γιατρό και δεινή μαγείρισσα

Για 4 άτομα

600 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους των 3 εκ.

1 φλιτζάνι  φρυγανιά, τριμμένη

1/3 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη

2 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 αυγό χτυπημένο

Για το πανάρισμα

Φρυγανιά ή αλεύρι

Για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο

Μελιτζανοκεφτέδες 2

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις μελιτζάνες.

Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά πιέζοντάς τες για να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Bάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, την αμυγδαλόψιχα, το χτυπημένο αυγό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου.

Ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι.

Αν είναι αραιό το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά μέχρι να μπορούμε να το πλάσουμε.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ή τα πανάρουμε με τη φρυγανιά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Το μυστικό είναι να τα τηγανίζουμε σε στάδια για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Μελιτζανοκεφτέδες 3

Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 2 Μαΐου 2025