Μελιτζάνες σολάκια – Γεύση μαγική όλες τις εποχές!

Μελιτζάνες σολάκια
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Η κουζίνα είναι για μένα ο αγαπημένος μου χώρος δράσης, το δικό μου …γήπεδο. Αφήνω ελεύθερη τη φαντασία μου να μετουσιωθεί επάνω στο οικογενειακό τραπέζι, φροντίζοντας το αποτέλεσμα να συνδυάζει γεύση και εμφάνιση. Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε τις εκλεκτές μας μελιτζάνες, όχι παπουτσάκι, αλλά σε μια διαφορετική βερσιόν; 

Η συνταγή για εσάς:

Μελιτζάνες σολάκια 1

Μελιτζάνες σολάκια με ζαμπόν – κασέρι (ή τυρί που λιώνει)

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά (για ένα ταψάκι 24 ρολάκια):

 5 Μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες.

ζαμπόν και κασέρι της αρεσκείας σας

ελαιόλαδο

αλάτι

Μελιτζάνες σολάκια 2

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε φέτες και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρώς.

Κόβουμε σε λωρίδες φέτες ζαμπόν κασέρι (μια φέτα 3 λωρίδες).

Μελιτζάνες σολάκια 3

Τυλίγουμε το ζαμπόν κασέρι με τη φέτα της μελιτζάνας και βάζουμε μια οδοντογλυφίδα να σταθεροποιηθεί. Μετά στο ταψί με λαδόκολλα.

Μελιτζάνες σολάκια 4

Αραδιάζουμε σε σειρά τα ρολάκια (δεν βάζουμε ελαιόλαδο θα βγάλουν οι μελιτζάνες).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Είναι ένα μεζεδάκι για ξεκίνημα που θα κάνει τη διαφορά.

Δοκιμάστε το!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 26-06-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 26 Ιουνίου 2022