Η κουζίνα είναι για μένα ο αγαπημένος μου χώρος δράσης, το δικό μου …γήπεδο. Αφήνω ελεύθερη τη φαντασία μου να μετουσιωθεί επάνω στο οικογενειακό τραπέζι, φροντίζοντας το αποτέλεσμα να συνδυάζει γεύση και εμφάνιση. Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε τις εκλεκτές μας μελιτζάνες, όχι παπουτσάκι, αλλά σε μια διαφορετική βερσιόν;
Η συνταγή για εσάς:
Μελιτζάνες σολάκια με ζαμπόν – κασέρι (ή τυρί που λιώνει)
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά (για ένα ταψάκι 24 ρολάκια):
5 Μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες.
ζαμπόν και κασέρι της αρεσκείας σας
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φέτες και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρώς.
Κόβουμε σε λωρίδες φέτες ζαμπόν κασέρι (μια φέτα 3 λωρίδες).
Τυλίγουμε το ζαμπόν κασέρι με τη φέτα της μελιτζάνας και βάζουμε μια οδοντογλυφίδα να σταθεροποιηθεί. Μετά στο ταψί με λαδόκολλα.
Αραδιάζουμε σε σειρά τα ρολάκια (δεν βάζουμε ελαιόλαδο θα βγάλουν οι μελιτζάνες).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Είναι ένα μεζεδάκι για ξεκίνημα που θα κάνει τη διαφορά.
Δοκιμάστε το!