Σήμερα θα σας δείξω ένα ιδιαίτερο αλλά σίγουρα πεντανόστιμο φαγητό για 4 άτομα.
Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.
Η συνταγή για εσάς.
Μελιτζάνες με κεφτεδάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
4 μεγάλες και χοντρές μελιτζάνες
Τις κόβουμε σε 6 μακρόστενες λωρίδες, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες μας. Μετά τις βάζουμε για 1 ώρα μέσα σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν, για να μπορέσουν να λυγίζουν και να τυλίξουμε μέσα τους τα κεφτεδάκια μας.
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
4 λεπτές φέτες μουσκεμένο ψωμί
λίγο μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ρίγανη
κόκκινο πιπέρι
Ζυμώνουμε τον κιμά μας και πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες. Θέλουμε να βγουν 24 κεφτεδάκια. Έξι κεφτεδάκια για κάθε μελιτζάνα.
Τα τυλίγουμε σε κάθε λωρίδα μελιτζάνας με μία οδοντογλυφίδα, για να μην μας ανοίξουν. Για τη νοστιμιά τους, δεν έχω λόγια να σας την περιγράψω!
Τα συνοδεύουμε με λίγες πατατούλες και στο τέλος μπορούμε να βάλουμε και λίγα τρίμματα κασέρι από πάνω.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!