Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα με ντομάτες και αρωματικά – Μια πολύ θρεπτική σαλάτα

Είχα ακούσει πολλές φορές για το Ranch, το απίθανο θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Σοφικό της Κορινθίας, αλλά δεν είχε τύχει να πάω. Έτσι πριν από λίγο καιρό αποφασίσαμε να κάνουμε μια απόδραση και να ζήσουμε λίγο σε ατμόσφαιρα Far Ouest. Τα πιστιρίκια που μας συνόδευαν ξετρελάθηκαν με το ατελείωτο παιχνίδι, τις δραστηριότητες και τις βόλτες, αλλά και εμείς οι μεγάλοι το διασκεδάσαμε πολύ.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μετά τη βόλτα στο πάρκο εννοείται ότι περάσαμε από το Saloon και δοκιμάσαμε διάφορες γεύσεις από τους μπουφέδες τους. Με κέρδισε μεταξύ άλλων η σαλάτα με τα μαυρομάτικα που ζήτησα τη συνταγή και σας την παρουσιάζω.

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ο συνδυασμός με τις ντομάτες και το κρεμμύδι αναδεικνύουν τις βιταμίνες τους και τα ιχνοστοιχεία με τον καλύτερο τρόπο. Και επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα ότι με τα φασόλια δεν συνδυάζουμε ζωική πρωτείνη και τυροκομικά .

Με πρώτη ευκαιρία κανονίστε μια εκδρομή εκεί θα σας ενθουσιάσει για πληροφορίες

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα με ντομάτες και αρωματικά

Από το «Τhe Ranch» , Σοφικό Κορινθίας

Υλικά

 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα Φενεού

1 αστεροειδή γλυκάνισο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο

1 κ.γ.  καπνιστή πάπρικα

 2 κ.σ φρέσκή ή αποξηραμένη ρίγανη

 2 κ.σ. μαντζουράνα ή δυόσμο

Μισό φλιτζάνι εκλεκτό ελαιόλαδο

4 κ,σ, χυμό λεμονιού

Κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες κομμένες καρέ ή κυδωνάτες

Ξύσμα από ένα φρέσκο λεμόνι, ακέρωτο

Μισό φλιτζάνι πράσινες ελιές φιλεταρισμένες, χωρίς κουκούτσια

Μισό κ.γ. δενδρολίβανο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.

Σε καθαρό νερό βάζουμε και πάλι τα φασόλια μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα. 5 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Τα σουρώνουμε πετάμε και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λεμόνι και το δενδρολίβανο και ανακινούμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε με ζεστό το μάτι για 1-2 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Τα βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας ελαφρά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε την ντομάτα, τα κρεμμύδια, τις ελιές, την κάπαρη και όλα τα αρωματικά και ανακατεύουμε.

Στην μεγάλη σαλατιέρα με τα μαυρομάτικα φασόλια ρίχνουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρει ο καθένας στο πιάτο του από την απίθανη σαλάτα.