

Μαγειρεύω δεκαετίες τώρα και πάντα είχα ένα μότο βαθιά χαραγμένο στο μυαλό και στη συνείδησή μου: Τίποτα δεν πάει χαμένο τελικά.
Τί σημαίνει αυτό; Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα το επαληθεύει. Απόψε λοιπόν θα φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι μόνο με φλούδες.
Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Μαρμελάδα μανταρίνι μόνο με φλούδες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό φλούδες μανταρινιών
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό
Βανίλια ή αρμπαρόριζα
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 μήλο σε φέτες προαιρετικά
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά τις φλούδες τις βράζουμε 3 λεπτά τρεις φορές αλλάζοντας νερό.
Ξεκινάμε βράσιμο στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και τις φλούδες περίπου 20 λεπτά.
Έπειτα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι.
Προσθέτουμε χυμό, μέλι και βανίλια.
Μια βράση άλλα 5 λεπτά και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή σας επιτυχία και απόλαυση.