Μαρμελάδα Μανταρίνι με μαστίχα Χίου – Φίνα μαρμελάδα σε 40 λεπτά μόνον…

Μαρμελάδα Μανταρίνι με μαστίχα Χίου

Η Νικολέτα χρόνια τώρα στην πανέμορφη Τήνο, που είναι και το αγαπημένο μου νησί, φτιάχνει μαρμελάδες και φρουτένια γλυκά κουταλιού ονειρικά. Έτσι εφοδιάζει όλους τους φίλους με τα καλούδια της.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η Νικολέτα είναι από τους ανθρώπους που αναδεικνύουν την αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα της Τήνου και επειδή αγαπά πολύ αυτό που κάνει είναι επιτυχημένο. Η φρέσκια κουζίνα της είναι αρωματική και νόστιμη και στις μαρμελάδες της χαρίζει πινελιές μοναδικές και συνδυασμούς απίθανους.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις μαρμελάδες της Νικολέτας το τηλέφωνό της είναι 6972813037 και τις ονοματίζει «Το Περιβόλι της Νικολέτας»

Συνταγή δική σας..

Μαρμελάδα Μανταρίνι με μαστίχα Χίου 5

Μαρμελάδα Μανταρίνι με μαστίχα Χίου

Από τη Νικολέτα Φωσκόλου, Το περιβόλι της Νικολέτας, Τήνος

Υλικά

2 κιλά μανταρίνια

2 κιλά ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι και λίγο παραπάνω

1/3 από το κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου, σε σκόνη

Μαρμελάδα Μανταρίνι με μαστίχα Χίου 1

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει.

Τα βράζουμε τρεις φορές  από 2 λεπτά κάθε φορά αλλάζοντας το νερό κάθε φορά.

Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια και τις ίνες και τα πολτοποιούμε στο πολυμίξερ.

Τα μετράμε τον πολτό σε ποτήρια ή τα ζυγίζουμε και βάζουμε ίση ποσότητα πολτού ίση ποσότητα ζάχαρης.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσοχή να μην «πιάσουν» είναι εύκολο να καούν. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε.

Μόλις η μαρμελάδα μας αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε είναι έτοιμη.

Την βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα που τα γεμίζουμε ξέχειλα κλείνουμε το  βάζο και το αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Μαρμελάδα Μανταρίνι με μαστίχα Χίου 3

Μικρά μυστικά

Για να ελέγξουμε καλύτερα το δέσιμο της μαρμελάδας βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι και τραβάμε στη μέση μια δαχτυλιά. Αν ο δρόμος που δημιουργήσαμε μένει ανοιχτός η μαρμελάδα είναι έτοιμη αλλιώς θα πρέπει να την βράσουμε λίγο ακόμα.

Προηγούμενο άρθροΤο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για πρώτη φορά «είδε» τη γέννηση μιας θυελλώδους μεγάλης σκοτεινής κηλίδας στον Ποσειδώνα
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του Επιμελητηρίου Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δράσεις Ενίσχυσης Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών