Ένα φαγητό που μπορούμε να κάνουμε σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι ή σε μία γιορτινή μέρα.
Ένα φαγητό γνωστό σε όλους μας, λίγο διαφορετικό όμως ως προς την εμφάνιση. Μακαρόνια με ζυμωμένο κιμά και διάφορα κασέρια.
Το έχω ονομάσει Μακαρόνια Καρουζέλ
Μακαρόνια Καρουζέλ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. κοφτά μακαρόνια
300 γρ. κασέρι τριμμένο
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Υλικά για τον κιμά:
Λίγο ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 ξερά κρεμμύδια
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουσκεμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 αυγό
2 κ.σ. ξύδι
μαϊντανό
διάφορα μπαχαρικά
αλάτι
πιπέρι
γλυκό κόκκινο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λίγη ρίγανη
μπόλικο κύμινο και
λίγη κανέλα
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ, με τη σειρά που είναι γραμμένα και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Κάνουμε τη σάλτσα μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να δέσει.
Παράλληλα βράζουμε τα κοφτά μακαρόνια για 5 λεπτά μόνο.
Επίσης θα χρειαστούμε ένα τσέρκι για να συναρμολογήσουμε το φαγητό μας.
Βάζουμε στη βάση και γύρω από το τσέρκι τον ζυμωμένο κιμά.
Στο κέντρο προσθέτουμε τα μισά βρασμένα μακαρόνια, τη μισή σάλτσα, τα μισά τρίμματα κασέρι.
Ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια την υπόλοιπη σάλτσα και από επάνω τα υπόλοιπα τρίμματα κασέρι.
Βάζουμε από πάνω λίγα κομμάτια βούτυρο, σκεπάζουμε στο κέντρο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή σας επιτυχία!