Μακαρονάδα της Μαρίνας – Νότες ρουστίκ

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια πολύ νόστιμη μακαρονάδα με νότες ρουστίκ βουνίσιες.

Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Η Μαρίνα χρησιμοποίησε ο οψωμοτύρι, ένα μείγμα τυριού φέτας και γιαουρτιού που αγαπούν πολύ στη Φωκίδα.

Εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα κρεμώδη τυριά όπως το τσαλαφούτι ΠΟΠ ή το κατίκι Δομοκού ΠΟΠ.

Βαρδούσια
Βαρδούσια της ομορφιάς

Απολαύσαμε κυριολεκτικά τη μακαρονάδα στο Διχώρι της ομορφιάς, στην ταβέρνα της βραβευμένης Μαρίνας στα Βαρδούσια της ομορφιάς.

Μακαρονάδα της Μαρίνας 1

 Μακαρονάδα της Μαρίνας

 Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

 Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

2 πράσα

1 κρεμμύδι ξερό

8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

4 μανιτάρια λευκά

100 ml χυμό ντομάτας

2 κ.σ ξινομυζήθρα  ή τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τυρί τριμμένο, γραβιέρα ή πεκορίνο

Μακαρονάδα της Μαρίνας 2

 Τρόπος παρασκευής

 Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια.

Τα σουρώνουμε.

Κόβουμε καρέ όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα λαχανικά και έπειτα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε με τη λαβίδα και αφήνουμε 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια.

Μακαρονάδα της Μαρίνας 3

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 17 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΑΠΟΨΕΙΣ: Τι πέτυχε η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ