

Μια πανεύκολη και πολύ νόστιμη ιταλική μακαρονάδα που σίγουρα θα σας κερδίσει. Είναι ανεβαστική και ότι καλύτερο για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας. Ένα αστέρι της κουζίνας povera, της κουζίνας του φτωχού.
Η αυθεντική ιταλική συνταγή είναι χωρίς τυρί, όμως προσωπικά επιλέγω να την πασπαλίσω με ένα τριμμένο καπνιστό τυράκι όπως το μετσοβόνε ή γραβιέρα. Η γεύση απογειώνεται.
Μακαρονάδα σκόρδο και ελαιόλαδο
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ σπαγγέτι
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
5-6 σκόρδα ψιλοκομμένα
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψωμί καψαλισμένο, σε τρίμμα
Τρόπος παρασκευής
Σε τηγάνι σοτάρουμε καλά το σκόρδο σε ελαιόλαδο που καίει και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά μόλις ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Προσοχή δεν πρέπει να αφήσουμε το σκόρδο να πάρει καφετί χρώμα γιατί πικρίζει.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε al dente.
Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Περιχύνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια με το σκόρδο – ελαιόλαδο μαζί με το νερό που είχαμε κρατήσει ρίχνοντάς το λίγο λίγο για να έχουμε μια κρεμούλα στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνοντας από πάνω το τραγανό τρίμμα καψαλισμένου ψωμιού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μαϊντανό και πιπερίτσα τσίλι.