Μακαρονάδα ολικής άλεσης της Ρηνούλας – Νόστιμη και θρεπτική

Μακαρονάδα ολικής άλεσης

Τα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα αγαπητά και υπάρχουν εκατοντάδες νόστιμες συνταγές. Είναι από τις τροφές που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής.

Σίσσυ Νίκα
Σίσσυ Νίκα -Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Βέβαια η καλύτερη επιλογή για τους μακαρονάδες είναι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που μας χαρίζουν πολύτιμα συστατικά από το φλοιό του σιταριού και έχουν ευεργετική δράση στον οργανισμό μας. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων, είναι πλούσια σε χαλκό  και σελήνιο και αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου και μαγγανίου.

Επίσης είναι προτιμότερο να καταναλώνονται έναντι των άλλων ζυμαρικών από ανθρώπους που έχουν διαβήτη και όσους προσέχουν την διατροφή τους. Τα καλύτερα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι αυτά που παρασκευάζονται από 100% σιμιγδάλι ολικής άλεσηςπου παράγονται με τη μέθοδο αποφλοίωσης.

Η Ειρήνη Παλαιολόγου μας ετοίμασε μια απίθανη συνταγή που αναδεικνύουν τα ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Μακαρονάδα ολικής άλεσης της Ρηνούλας

Μακαρονάδα ολικής άλεσης της Ρηνούλας

Από την Ειρήνη Παλαιολόγου, δεινή μαγείρισσα

Υλικά

250 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

100 ml ζωμό κοτόπουλου

10 γρ. βούτυρο

20 ml λευκό κρασί μοσχοφίλερο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

μυζήθρα τριμμένη

Μακαρονάδα ολικής άλεσης της Ρηνούλας 2

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μία κουταλιά ελαιόλαδο και βράζουμε τα μακαρόνια al dente ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα το «σβήνουμε» με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε με ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά «δένουμε» τη σάλτσα με βούτυρο και λίγη μυζήθρα.

 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά και πασπαλίζουμε με μυζήθρα τριμμένη.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΟι περισσότερες αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατου αντέχουν για 15 έως 25 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα
Επόμενο άρθροΤμήμα Πετοσφαίρησης του Γ. Α. Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Πετρίδη