Η σοφή μαγειρική Βίβλος λέει: «Στα απλά υπάρχει η νοστιμιά όταν υπάρχει μεράκι και φαντασία.»
Χθες το πρωί λοιπόν με τη γυναίκα μου τη Σοφία αποφασίσαμε να ..ενώσουμε τις μαγειρικές μας δυνάμεις στην κουζίνα. Αλλά για κάτι απλό και γρήγορο. Οπότε τα βάζεις κάτω και καταλαβαίνεις. Πόντια η γυναίκα, Ρουμλουκιώτης ο άνδρας, προέκυψε μια μακαρονάδα ξεχωριστή.
Αλλά τόσο λαχταριστή και νόστιμη!
Μακαρονάδα με πινελιές από Ποντιακή και Ρουμλουκιώτικη κουζίνα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 πάκο μακαρόνια
Για το πρώτο τηγάνι:
2 φέτες ξερό (κατά προτίμηση) ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. φέτα τυρί
Ελαιόλαδο
Για το δεύτερο τηγάνι:
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Βούτυρο
Αλάτι
Μπορούμε να τα καταναλώσουμε και μιξ αλλά και το καθένα ξεχωριστά.
Τρόπος παρασκευής:
Βράζοντας τα μακαρόνια, παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο, κρεμμύδι και σκόρδο με λίγο αλάτι.
Στο άλλο τηγάνι σε ελαιόλαδο ροδίζουμε τετραγωνάκια ψωμιού (καλό είναι να είναι λίγων ημερών) με σκόρδο και ρίχνουμε φέτα τυράκι τριμμένο (γίνεται σαν αλμυρά κρουτόν με γεύση σκόρδο).
Έπειτα τα ρίχνουμε στην μακαρονάδα (εννοείται αφού στραγγίσουμε ) και καλή μας όρεξη.
Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη με καλή παρέα.