Μπορεί να πέρασε το Πάσχα, αλλά μια σούπα πάντα είναι ευχάριστη και απαραίτητη στο σπιτικό τραπέζι μας.
Μια διαφορετική νόστιμη και υπέροχη συνταγή, που έχει μεν λίγη περισσότερη διαδικασία από μια απλή κοτόσουπα, αλλά αξίζει τον κόπο πραγματικά.
Η συνταγή για εσάς:
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
στήθος κοτόπουλο
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μαρουλάκι φρέσκο
άνηθο
μαϊντανό
δυόσμο
φρέσκια ρίγανη
κουρκουμά (κάνει την διαφορά, να τον βάζετε και στην κοτόσουπα)
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι.
αυγά και χυμό λεμονιού (για το αυγολέμονο)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας και το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Σε άλλη κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε κρεμμύδι (τριμμένο στο μούλτι) και ρίχνουμε το βρασμένο κρέας με τον ζωμό του, προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και τα μυρωδικά.
Θέλει περίπου μισή ώρα βράσιμο. 10 λεπτά πριν σβήσουμε ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Κάνουμε το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Είναι για ξεκίνημα ή και για κυρίως γεύμα και δένει αρμονικά με φέτα τυρί.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.