Mάφιν με σοκολάτα και πορτοκάλι – Η χαρά των παιδιών για τα πάρτι

Mάφιν με σοκολάτα και πορτοκάλι

Τα παιδικά μασκέ πάρτι έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες και εμείς σκεφτήκαμε να σας ετοιμάσουμε την αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών. Τα μάφιν είναι γλυκάκια αγαπησιάρικα αφού μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με ότι μας αρέσει, με κομμάτια σοκολάτας, με πορτοκάλι, λευκή σοκολάτα, ξηρούς καρπούς  για γεύση εξαιρετική.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αν όμως δεν αγαπάτε τη σοκολάτα μπορείτε να αφαιρέσετε το κακάο και να το αντικαταστήσετε με περισσότερο αλεύρι και βανίλια. Τα κομμάτια σοκολάτας μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ξηρούς καρπούς .

Τα μάφιν σερβίρονται σε χάρτινες θηκούλες και τα τυλίγουμε ακόμα και με σπάγκο ή κορδόνι χρωματιστό  για πιο ξέφρενες καταστάσεις.

Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή αφού ο συνδυασμός σοκολάτας και πορτοκαλιού ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Μάφιν με σοκολάτα και πορτοκάλι

Από τη Βερόνικα Περγκάλι, Αγία Παρασκευή

Mάφιν με σοκολάτα και πορτοκάλιΥλικά

1 φλιτζάνι κακάο εκλεκτό, κοσκινισμένο

4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

2 κ.γ  μπέικιν πάουντερ

2 πρέζες αλάτι

1  φλιτζάνι φρέσκο γάλα

250 γρ. βούτυρο

2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή

4 βανίλιες

3 αυγά

2 κ.σ. φλούδες πορτοκαλιού σε κυβάκια

½  φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Mάφιν με σοκολάτα και πορτοκάλι Η χαρά των παιδιών για τα πάρτιΤρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά.

Στο κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στον κάδο και προσθέτουμε  εναλλάξ  το αλεύρι και το γάλα.

Τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα, τον χυμό πορτοκαλιού και τα κομμάτια πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τα μάφιν σε φορμάκια σιλικόνης ή αλουμινίου και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3.

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους  160ο C στον αέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά στη μεσαία σκάλα.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βάζουμε τα μάφιν σε χάρτινες ειδικές θηκούλες σε διάφορα χρώματα και αν θέλουμε για τέλειο φινίρισμα βάζουμε στη μέση κορδέλα ή σπάγκο.

Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ Ρυζιού στη ΔΕΘ: Το ρύζι στην ελληνική και στην ισπανική κουζίνα!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου 2022