Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο γεμάτο παραδοσιακούς λουκουμάδες;
Οι λουκουμάδες είναι ένα γλύκισμα που η ιστορία τους, ξεκινάει ήδη από την αρχαία Ελλάδα.
Το σχήμα τους ήταν και τότε στρογγυλό και προσφέρονταν ως έπαθλο στους ολυμπιονίκες, μαζί με το στεφάνι.
Μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα προσφιλές γλύκισμα που πλαισιώνουν γιορτές και ευχάριστα γεγονότα σε κάθε ελληνική οικογένεια.
Είπα να βάλω και τη δική μου πινελιά, προσθέτοντας κάποια ακόμα υλικά.
Η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
Για ελάτε να τους φτιάξουμε παρέα.
Λουκουμάδες της Λένας. Αφράτοι και λαχταριστοί!
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Συνταγή για τους λουκουμάδες:
Υλικά που θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κοφτή αλάτι
240 γρ. χλιαρό γάλα
240 γρ. χλιαρό νερό
Έξτρα:
Μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υγρά υλικά.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και καλύπτουμε το μπολ με κουβερτούλα για να είναι ζεστό το ζυμαράκι μας.
Μετά από 1 ώρα περίπου τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέσα σε καυτό ηλιέλαιο
Για να μην κολλάει το ζυμάρι, θα χρειαστούμε δίπλα και ένα ποτήρι κρύο νερό με ένα μικρό κουτάλι, για να πετύχουμε το στρογγυλό σχήμα τους.
Περιχύνουμε είτε με μέλι,
είτε με σοκολάτα,
μερέντα,
καρύδια,
κανέλλα και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε.
Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!