Όσοι αγαπάτε τον ελληνικό καφέ το λικεράκι αυτό θα το λατρέψετε κυριολεκτικά. Ένα ξεχωριστό απεριτίφ που θα γίνει η ατραξιόν του σπιτικού σας μπουφέ και θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
Η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου, αφού ξέρω από πρώτο χέρι την αξία του αποτελέσματος.
Καιρός λοιπόν να τη δοκιμάσουμε.
Λικέρ με κόκκους ελληνικού καφέ
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
150 γρ. άκοπο καφέ
1 λίτρο γράπα ή άσπρο κονιάκ
Τοποθετούμε σε βάζο και διατηρούμε για 15 μέρες ή και περισσότερο, σε σκοτεινό ντουλάπι, ανακινώντας κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε και κάνουμε το σιρόπι.
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Μια βράση το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ρίχνουμε το σφραγισμένο αλκοόλ.
Διατηρείται και εκτός ψυγείου.
Δοκιμασμένο πολλά χρόνια.
Καλή επιτυχία και στην υγεία μας!