Σήμερα σας έχω τα εκπληκτικά και γνωστά σε όλους μας, Ατσμά!
Σκέτος αφρός, μοναδική απόλαυση για το πρωινό μας καφεδάκι και όχι μόνο.
Φτιάχνουμε λοιπόν τυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοκασεροπιτάκια και γλυκά κρουασανάκια με πραλίνα!
Η συνταγή για εσάς:
Λαχταριστά Ατσμά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
600 γρ. χλιαρό γάλα
300 ml ηλιέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
2 αυγά (τα ασπράδια μέσα στη ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ) εγώ έβαλα γάλα
1,200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι μας αρέσει.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα γάλα).
Ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!