Όταν βρεθείτε στη Νάουσα Ημαθίας, σε όποια ταβέρνα και να καθίσετε σας συνιστώ να παραγγείλετε την τοπική σπεσιαλιτέ τους.
Από τα ταβερνάκια της πόλης έως και το άλσος του Αγίου Νικολάου δίπλα στο ποταμάκι.
Εγώ ζήτησα την συνταγή, αφού έδωσα τα εύσημα στον μάγειρα και μου την παραχώρησε με προθυμία όποτε και σας την παρουσιάζω.
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 λάχανο μεγάλο ελαφρώς βρασμένο
500 γρ. κιμά ανάμικτο
Μαϊντανό
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι καφέ ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι.
Αφού πάρουμε τα φύλλα του λάχανου τυλίγουμε τον κιμά και τοποθετούμε στην κατσαρόλα (κάνουμε μια στρώση με φύλλα κάτω).
Βάζουμε τα ντολμαδάκια σε σειρά κάποια φύλλα ακόμη επάνω, ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπαστούν. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για να μη διαλυθούν.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μία ώρα.
Κάνουμε αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμό 2 λεμονιών
1 κ.σ. αλεύρι
Σερβίρουμε με φέτα τυράκι και ένα κρασάκι απαραίτητο.
Ειρήνη και αρμονία εύχομαι σε όλη την ανθρωπότητα.