Κρητικά μανιτάρια στιφάδο της Μηλιάς

ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

500 γρ. πλευρώτους και πόρτο ανάμικτα ή ποικιλία άγριων μανιταριών

200 ml. ελαιόλαδο.

Λίγο κρεμμύδι τριμμένο

15 κρεμμύδια ολόκληρα μεσαίου μεγέθους για στιφάδο

2 κουτ. σούπας ντοματάδα

3 πατάτες

2 ξύλα κανέλας

Αλάτι

Κόκκους μαύρου και κόκκινου πιπεριού

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Περνάμε ελαφρά από καυτό τηγάνι τα χοντροκομμένα μανιτάρια για 2 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσοχή, δεν πλένουμε τα μανιτάρια μόνο τα καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι.

Παίρνουμε ένα «τσικάλι», προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  το  κρεμμύδι.

Μετά προσθέτουμε τις πατάτες , τα κρεμμύδια όμορφα από πάνω και αμέσως μετά την ντοματάδα μας και τα μπαχαρικά μας.

Καλύπτουμε με χλιαρό νερό.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσουν οι πατάτες μας και τα κρεμμύδια, χωρίς βέβαια να λιώσουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

Σκεπάζουμε το «τσικάλι» μας  και αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη πέντε  λεπτά.

Σερβίρουμε το στιφάδο μας ζεστό.

Γεύσεις βουνίσιες!